Inspiratie

Wat is creativiteit eigenlijk?

Creativiteit is het verbinden van verschillende dingen die je waarneemt. Het is een groot misverstand dat creativiteit, of originaliteit “iets” uit “niets” creëren is. Het creatieve proces is een combinatie van echt kijken, ervaren, combineren en vertalen.

Iedereen is creatief op zijn of haar eigen manier!

Iedereen kijkt met een soort filter. We kunnen absoluut niet alle informatie die op ons af komt verwerken, dus we focussen op wat belangrijk is met behulp van dat filter. Als we geen filter zouden hebben worden we gek van alle input waar we niets mee kunnen of wat enorm veel ruis veroorzaakt. Bij sommigen staat dit filter wijder open dan bij anderen, waardoor ze creatiever kunnen zijn. Om creatiever te zijn is het dus belangrijk om je filter wijder open te zetten.

En ook creativiteit is aan te leren!

 

 

Met de voorbeelden op deze pagina hoop ik je te inspireren om zelf ook iets creatiefs te gaan doen.

Waarom maak ik collages en schilderijen?

 

Het heeft 2 kanten; aan de ene kant geeft het MIJ rust, ruimte en ontspanning en aan de andere kant wil ik dit graag aan anderen doorgeven. Dat laatste is mijn docentenhart. De eerste is gewoon een must om me staande te houden in deze drukke wereld vol met prikkels en afleiding.

Omdat ik al 3x een Burn-out heb gehad en het duidelijk is geworden dat ik (zoals zo velen van ons) ook HSPer ben. [HSP = Hoogsensitief persoon]
Dat betekent dat ik gevoeliger ben voor emoties en stemmingen (van anderen), geluiden, geuren, indrukken, details en visuele prikkels. Dit zorgt ervoor dat ik me af en toe even terug moet trekken in “mijn wereld”. Ik vind dan rust in mijn Craftfulness.

 

© 2020 – 2023 Lazoe Art | Privacyverklaring