Portfolio

Let op! Portfolio verhuisd binnenkort naar www.laravandehoef.nl

Mijn werk

Ik ben opgegroeid in het buitengebied op een boerderij. Weliswaar zonder koeien (wel honden, katten, eenden en kippen) maar met veel ruimte en natuur om me heen. We waren ook altijd buiten en later natuurlijk meehelpen in de tuin. We hadden een stukje grond omgevormd tot groentetuin. Erg fasinerend hoe er uit een zaadje een grote plant kan groeien. En dan weer in 1 nacht kan worden opgegeten door de slakken natuurlijk. Ook het omzetten van groenafval naar geweldige tuingrond vind ik een mirakel van de natuur.

Dit heeft mij gevormd tot de natuurliefhebber die ik nu ben. Ik woon sinds 2007 in een klein dorp aan de rand van de Maas in een oude T-boerderij van 1845 met een eigen atelier in het achterhuis. Vanuit mijn huis loop ik langs de Maas naar het bos waar ik elke dag loop met mijn honden. De natuur geeft mij energie en rust.

De natuur is voor mij een enorme inspiratiebron. Ook de kleur groen is overheersend in mijn werk en in mijn hele leven.

Wat mij fascineert aan de natuur is: de enorme hoeveelheid verschillende kleuren groen, de constante veranderingen, de seizoenen, het nieuwe leven in de lente, de bijna lichtgevende kleur groen van de frisse jonge blaadjes, de vorm van oude vergroeide bomen, de minuscule plantjes van mossen en korstmossen, de schors, de verschillende kleuren groen in 1 blad, het uitzicht over een weiland met bosrand, het veranderen naar een diepere kleur groen aan het eind van de zomer, de nerven en vertakkingen van bomen, het gewoon groeien van een zaadje, de kracht van een kiemplantje die door asfalt heen groeit, een muur met mossen erop, de grillige vormen van dode takken tussen levende bomen, dat ene perfecte onaangetaste blad van een struik of boom, etc.

Ik kan daar intens van genieten en er steeds met verwondering naar kijken.

Collage op doek
120 x 40 cm
2022